Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGOR TUDOR

'Ne znam kakav je trener Ivanković, no vidi se da je gospodin'

igor tudor (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
13.09.2013.
u 11:56

- Očekujem Dinamo u najjačem sastavu, Dinamo koji je favorit ove lige. Poznajemo se svi dobro, neće biti iznenađenja - najavljuje Tudor uoči derbija

Igor Tudor mirno čeka derbi, odavno nije imao gotovo sve igrače na raspolaganju, upitni su tek Anđelković i Vršajević, a Caktaša nema već duže vremena. Nije se Hajdukov trener želio razbacivati najavama.

- To su samo priče i pričice, u najavama je priča jedno, a teren drugo. To je najviše stvar psihe, na terenu se vidi ono što radiš mjesecima - kaže Tudor.

Zadovoljan je odrađenim poslom u prvenestvenoj pauzi. Usto, stigli su mu dvojica novih igrača, Giorgi Ilurdize i Haris Bukva. Kako stvari stoje, obojica će biti u prvoj momčadi za dvoboj s Dinamom.

- Ozračje u momčadi je odlično, stigla su dva nova igrača, Iluridze i Bukva su donijeli dodatnu kvalitetu, igrači su to prepoznali. Donijeli su i dodatnu motivaciju u konkurenciji za mjesto u momčadi - rekao je Tudor.

Iluridze i Bukva došli su Tudoru u pravi trenutak.

- Oni su kvalitetni, znatiželjan sam u kojim je razmjerima njihov kvaliteta. Još uvijek smo u fazi upoznavanja, na mjestima gdje smo tanki, u ofenzivnom dijelu, došla su dva igrača, koji će donijeti nešto više - kaže Hajdukov trener.

Njegovi igrači redom najavljuju da je Dinamo favorit. A što kaže trener?

- Ne volim ta pitanja tko je favorit, tko je bolji. Mogu reći ono stadnardno, Dinamo je dobar, s pravom su u Europskoj ligi, ali mi imamo svoje adute. Oni najavljuju pobjedu, mi svoju - rekao je Tudor.

Kakav će biti Hajduk?

- Nadam se da će Hajduk biti dobar, radimo da iz dana u dan budemo bolji. Bit ćemo borbeni, agresivni, to mogu garantirati, težit ćemo igri - kazao je Tudor.

Što se promijenilo u odnosu na početak sezone i dvoboj u Superkupu?

- Promijenilo se puno toga, oni imaju novog trenera, mi imamo tri nova igrača, tu je i Kouassi kojeg nismo dugo imali. Očekujem ga pravog protiv Dinama. Od nekih naših postulata nećemo odustati, za sada imamo dobru sezonu - rekao je Tudor.

Na klupi Zagrepčana je novi trener.

- Ivankovića baš i ne poznam kao trenera. Ono što sam gledao prije bilo je dobro, a kao osoba vidi se da je gospodin, da je pozitivan. Njegov rad ne mogu komentirati, za to mi treba vremena - kazao je Tudor.

Kakvog rivala očekuje Hajdukov trener?

- Očekujem Dinamo u najjačem sastavu, Dinamo koji je favorit ove lige. Poznajemo se svi dobro, neće biti iznenađenja - smatra Tudor.

Bijeli čekaju utakmicu u nekom posebno ozračju. Posljednjih dana nije se previše pričalo o nogometu.

- Ove priče nemaju utjecaja na momčad, igrači su navikli na ovo ozračje, nije to ništa novo - rekao je Tudor.

Ulaznice za derbi idu dobro, očekuje se tridesetak tisuća navijača.
- Svi se nadamo i veselimo se da će nam publika biti dvanaest igrač. Ilurdize i Bukva samo pričaju o tome, jedva čekaju istrčati - kaže Tudor.

U njegovoj momčadi puno je klinaca. I Tudor je kao 18-godišnjak imao svoju premijeru u derbiju. Davne 1996. godine čuvao je Marka Viduku. Što će reći svojim mladićima?

- Nema se što reći, onaj koji je pravi, predodređen za uspjeh ne treba mu ništa reći. A oni koji nisu pravi više vole igrati male utakmice. Tko ne voli igrati derbije neće uspjeti. Bilo mi je prekrasno igrati tu utakmicu, divan osjećaj, koji nosim cijeli život u sebi - zaključio je Tudor.

>> Navijači Hajduka dijelili bijelima savejte uoči derbija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije